Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒ. Κορέα: Ενδεχόμενη πυρηνική «απάντηση» στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Ν....

Β. Κορέα: Ενδεχόμενη πυρηνική «απάντηση» στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα

Στην αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα μπορεί η απάντηση να είναι πυρηνική δηλώνει η Βόρεια Κορέα.

Το ανατριχιαστικό ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων επικαλέστηκε σήμερα (20/7) η Βόρεια Κορέα ως απάντηση στην αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε δήλωση του υπουργού Άμυνας της χώρας, Καγνκ Σουν Ναμ, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη αμερικανικών όπλων -όπως αεροπλανοφόρα, βομβαρδιστικά ή πυρηνικά υποβρύχια- στη Νότια Κορέα ενδέχεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

«Η διαρκώς αυξανόμενη ορατότητα της ανάπτυξης του στρατηγικού πυρηνικού υποβρυχίου και άλλων στρατηγικών μέσων ενδέχεται να εμπίπτει στις συνθήκες χρήσης πυρηνικών όπλων που καθορίζονται στη νομοθεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» δήλωσε.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας, επιπλέον, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, επικρίνοντας την πρώτη συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας Ουάσινγκτον-Σεούλ για τα πυρηνικά.

Οι δηλώσεις αφορούν το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Οχάιο που έφτασε σε λιμάνι στη νότια πόλη Μπουσάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Η φάση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο έχει αναδυθεί ως μια επικίνδυνη πραγματικότητα», επισημαίνεται στο τηλεγράφημα το KCNA.

Η είδηση έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο Κορέων και των ΗΠΑ, με τελευταίο κρίκο στη μακρά αλυσίδα προχθές (18/7) έναν Αμερικανό στρατιώτη να διασχίζει τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη προβεί σε δημόσιο σχόλιο για το περιστατικό αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας