Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΣε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό – Αποστολή δύο Canadair από Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό – Αποστολή δύο Canadair από Ελλάδα

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Φασούλας-Αψιού, ενώ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενεργοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας RescEU, προκειμένου να σπεύσουν προς βοήθεια άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού αξιολόγησαν το βράδυ της Κυριακής αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας