Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΘλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη εκφράζει το ΥΠΕΞ

Θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη εκφράζει το ΥΠΕΞ

Με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 80, οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960.

Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζει, επίσης, πως η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να μειωθούν οι τρομερές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως οι σκέψεις και οι προσευχές είναι με τον αμερικανικό λαό.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.

Οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη είχε γίνει αμερικανική πολιτεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας