Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑδιανόητο: «Δίκαιη μεταχείριση» για το τάγμα θανάτου που αιματοκύλησε την Αθήνα ζητά...

Αδιανόητο: «Δίκαιη μεταχείριση» για το τάγμα θανάτου που αιματοκύλησε την Αθήνα ζητά η κροατική κυβέρνηση!

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και το πρωί της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις... ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών

Δεν έχει συμπληρωθεί εβδομάδα από την καταδρομική επίθεση των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ωστόσο μετά από ορισμένες μάλλον υποκριτικές ανακοινώσεις, μοναδικό μέλημα των Κροατών πλέον είναι να υπερασπιστούν όσο γίνεται τον τριψήφιο αριθμό συμπατριωτών τους που έχει οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές.

Aντιπροσωπεία γονέων των συλληφθέντων χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συναντήθηκε την Κυριακή με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας (επικεφαλής η υφυπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκά θέματα Άντριγια Μέτελκο-Ζγκόμπιτς), προκειμένου να ενημερωθούν για τις επαφές που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε χθες από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, τονίζεται ότι από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλεια των συλληφθέντων συμπατριωτών τους.

Το εξοργιστικό σημείο είναι το αίτημα… δίκαιης μεταχείρισης των ανθρώπων που διέσχισαν τρεις χώρες για να αιματοκυλήσουν την Αθήνα, καθώς όπως αναφέρουν οι Κροάτες «ο Υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και το πρωί της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας