Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνή«Nacional»: Δύο οι οργανωτές του τάγματος θανάτου, διέφυγαν στην Κροατία

«Nacional»: Δύο οι οργανωτές του τάγματος θανάτου, διέφυγαν στην Κροατία

Η κροατική εφημερίδα «Nacional», αναφέρει ότι δύο άτομα ήταν οι οργανωτές της δολοφονικής «εκδρομής» των φασιστών-ναζιστών του συνδέσμου BBB. Έχουν διαφύγει στη χώρα τους.

Η κροατική εφημερίδα «Nacional» δημοσιεύει σήμερα (14/8) τα αρχικά των οργανωτών της δολοφονικής «εκδρομής» από τους φασίστες-ναζιστές του συνδέσμου BBB. Οι οποίοι, μαζί με ημεδαπούς ομοϊδεάτες τους από τον Παναθηναϊκό, δημιούργησαν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή.

Βάσει του ρεπορτάζ της -στο οποίο επικαλείται και αναφορές από την Ελληνική Αστυνομία- υποστηρίζει πως οι οργανωτές του ταξιδιού των «Bad Blue Boys» στην Αθήνα, είναι ο πρώην ηγέτης του συνδέσμου σκληροπυρηνικών της Ντινάμο -και πατέρας τεσσάρων παιδιών…- με τα αρχικά D.H., Ο έτερος είναι ο -απόφοιτος κοινωνιολογίας…- με τα αρχικά Ι.Ζ. Αυτοί φέρονται να οργάνωσαν τα πάντα, να συνόδευσαν το τάγμα θανάτου ως την Ελλάδα αλλά μετά την άφιξή του στη χώρα μας έσπευσαν να επιστρέψουν στην Κροατία.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, επίσης, γίνεται αναφορά στην κροατική αστυνομία και για την απραξία της -αν και είχε ενημερωθεί περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα- να εμποδίσει την «εκδρομή» θανάτου. «Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε των ευθυνών της, ισχυριζόμενη πως έστειλε στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για τους οπαδούς, οταν αυτοί βρίσκονταν καθ’ οδόν για την Αθήνα;» επισημαίνεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας