Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήBank of Ireland: «Μοίραζαν» λεφτά τα ATM (vid)

Bank of Ireland: «Μοίραζαν» λεφτά τα ATM (vid)

Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος τα ATM της Bank of Ireland «μοίραζαν» χθες (15/8) δωρεάν χρήματα στους πελάτες της.

«Δώσε και σε μένα μπάρμπα». Χθες (15/8) τα ATM της Bank of Ireland, λόγω τεχνικού προβλήματος, «μοίραζαν» χρήμα. Με αποτέλεσμα, όσο εξαπλωνόταν η φήμη, να δημιουργηθούν ουρές στα μηχανήματα ανάληψης και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης γράφουν σήμερα ότι πελάτες χωρίς χρήματα στον λογαριασμό τους μπόρεσαν να σηκώσουν μέχρι και 1.000 ευρώ.

Η ιρλανδική τράπεζα Bank of Ireland ζήτησε συγγνώμη αφού επέλυσε το τεχνικό πρόβλημα που επέτρεψε στους πελάτες της να αποσύρουν ή να μεταφέρουν περισσότερα χρήματα από όσα είχαν στον λογαριασμό τους.

Η Bank of Ireland προειδοποίησε τους χρήστες των ATM ή των τραπεζικών ηλεκτρονικών εφαρμογών ότι τα χρήματα αυτά θα χρεωθούν.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναταραχή που προκάλεσε η βλάβη αυτή. (…) Γνωρίζουμε ότι υστερήσαμε στο επίπεδο των υπηρεσιών που οι πελάτες μας περιμένουν από εμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας «AskAboutMoney.com», Μπρένταν Μπέρτζες, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE πως η τράπεζα πρέπει να βελτιώσει το «αδέξιο» πληροφορικό της σύστημα. Ωστόσο πρόσθεσε: «Αν ξέρετε ότι δεν έχετε χρήματα, αλλά παίρνετε 1.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό, διαπράττετε απάτη. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με τα συστήματα της Bank of Ireland».

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας έχει επιβάλει πρόστιμα στην Bank of Ireland για ελαττώματα στα πληροφοριακά της συστήματα και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις συνέπειες του χθεσινού περιστατικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας