Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΣτην πυρόπληκτη Χαβάη, στις 21/8, ο Μπάιντεν

Στην πυρόπληκτη Χαβάη, στις 21/8, ο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην πυρόπληκτη Χαβάη για να συναντηθεί με διασώστες, επιζήσαντες, τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επικρίθηκε από την αντιπολίτευση για την πολύ περιορισμένη όπως θεωρήθηκε αντίδρασή του στις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Χαβάη, θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα (21/8), στο νησί Μάουι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος -όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιερ– συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία θα «συναντήσει εκεί ομάδες διάσωσης, επιζήσαντες όπως και τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλει να αποτιμήσει προσωπικά «τις συνέπειες των πυρκαγιών» στις οποίες τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τις ζημιές στο θέρετρο Λαχάινα, και θα «συζητήσει για τα επόμενα βήματα στις επιχειρήσεις διάσωσης», μετά την καταστροφή που υπέστη το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τις φωτιές.

Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος «συνεχίζει να οργανώνει μια απάντηση από όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει στον πληθυσμό της Χαβάης όλα όσα θα χρειαστεί», υπενθύμισε η εκπρόσωπός του.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των θυμάτων θα βρίσκονται στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας «σε ένα στάδιο που επιτρέπει μια Προεδρική επίσκεψη», καθώς μια τέτοια επίσκεψη αποτελεί ένα γεγονός που απαιτεί πολλούς πόρους, υλικοτεχνικά μέσα και έναν σημαντικό μηχανισμό ασφαλείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας