Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΛέρος: Πολύ σοβαρός τραυματισμός Τούρκου μεγιστάνα και της συζύγου του με φουσκωτό...

Λέρος: Πολύ σοβαρός τραυματισμός Τούρκου μεγιστάνα και της συζύγου του με φουσκωτό σκάφος

Ο Αλί Σαμπαντζί χειρουργήθηκε και διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο της Λέρου από ειδική ομάδα που πήγε από την Κωνσταντινούπολη. Οι τραυματίες έχουν υποστεί βλάβες στα εσωτερικά τους όργανα.

https://twitter.com/HDNER/status/1695014321170862342

Ο Αλί Ισμαήλ Σαμπαντζί γεννήθηκε στα Άδανα στις 5 Μαΐου 1969. Ανήκει στην τρίτη γενιά της γνωστής οικογένειας βιομηχάνων στην Τουρκία, που αναδείχθηκε ιδιαίτερα τις δεκαετίες 1970 και ’80, με πατριάρχη τον Σακίπ Σαμπαντζί, γνωστός για τις φιλικές σχέεις με τους πρώην προέδρους Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και Τουργκούτ Οζάλ.

Ο Αλί Σαμπαντζί, είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Esas Holding και ένας από τους ιδρυτές της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus.

Τρίτος γιος του Σεβκέτ Σαμπαντζί, ο Αλί είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Columbia, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Νέας Υόρκης.

Ο Αλί Σαμπαντζί, είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της İzair SA και της Air Berlin, στην οποία η Esas Holding είναι εταίρος. Συμεμτέχει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TÜSİAD), του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνστνατινούπολης (İSO), του Τουρκο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (TAİK).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes για το 2017, ο Αλί Σαμπαντζί ήταν ο 54ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με περιουσία 650 εκατομμυρίων δολαρίων.Ο Αλί Σαμπαντζί είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογάν, κόρη του πρώην ιδιοκτήτη του ομίλου μέσων ενημέρωσης Aydın Doğan, κατόχου της εφημερίδας Hurriyet, Kanal D, CNN Turk κ.λπ. που μεταβιβάστηκε στον όμιλο Demiroren

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας