Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦινλανδία: Συνελήφθησαν 4 ακροδεξιοί που θα κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο υπολογιστή για...

Φινλανδία: Συνελήφθησαν 4 ακροδεξιοί που θα κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο υπολογιστή για τρομοκρατικές επιθέσεις

Και οι τέσσερις ασπάζονται τη ναζιστική ιδεολογία. Έχουν ασκηθεί εις βάρος τους επίσης, κατηγορίες και για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Οι δικαστικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ασκήθηκαν διώξεις σε τέσσερις ακροδεξιούς που φέρονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος μειονοτήτων πολιτικών αντιπάλων στη χώρα.

Η ομάδα αυτή, με έδρα την πόλη Λάχτι, στα βόρεια του Ελσίνκι, ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους και να αποσταθεροποιήσει την κοινωνία προσφεύγοντας σε επιθέσεις με αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι σχεδίαζαν μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού, βασιζόμενοι στις ρατσιστικές αντιλήψεις τους», εξήγησε η Εθνική Αρχή που είναι αρμόδια για την άσκηση διώξεων.

  Οι στόχοι των βίαιων επιθέσεων που σχεδίαζαν επιλέχθηκαν με βάση το χρώμα του δέρματός τους, τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και άλλες ιδεολογικές απόψεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Και οι τέσσερις ασπάζονται τη ναζιστική ιδεολογία. Έχουν ασκηθεί εις βάρος τους επίσης, κατηγορίες και για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η ομάδα είχε νοικιάσει ένα γκαράζ και κατασκεύαζε εκεί όπλα ενώ μοιραζόταν πληροφορίες στο διαδίκτυο για την κατασκευή πυροβόλων με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή. Οι τέσσερις συνελήφθησαν το 2022 αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στη φυλακή τον Μάρτιο του 2023, με την κατηγορία ότι συνέχιζε να κατασκευάζει όπλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας