Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΑυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που κινδυνεύουν στα παράλια της Σάμου- Ανησυχία...

Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που κινδυνεύουν στα παράλια της Σάμου- Ανησυχία για την άνοδο των ναυαγίων

Να σημειωθεί, ότι οι αφίξεις είναι κατά δεκάδες καθημερινά σε διαφορετικά περιστατικά και σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να εκφράζεται ανησυχία για την πορεία του μεταναστευτικού και την αντιμετώπισή του

Εβδομήντα πέντε συνολικά μετανάστες κατάφεραν να περάσουν από τα απέναντι τουρκικά παράλια την Πέμπτη στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες, Περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου βόρεια της Σάμου, ακινητοποιημένη λέμβο με 30 επιβαίνοντες.

Μεταξύ αυτών 17 άνδρες, 2 γυναίκες, 10 αγόρια, και 1 κορίτσι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τα στελέχη του Λιμενικού με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Στο δεύτερο περιστατικό η ακινητοποιημένη βάρκα βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, πλησίον του Ακρωτηρίου Πράσσου. Οι επιβαίνοντες ήταν 28 (16 άνδρες, 4 γυναίκες, 5 αγόρια, 3 κορίτσια) ενώ άλλοι 17 μετανάστες βγήκαν μετά από λίγη ώρα στην ίδια περιοχή τους οποίους περισυνέλλεξαν αστυνομικοί, ενώ όλοι μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔΝ Σάμου.

Να σημειωθεί, ότι οι αφίξεις είναι κατά δεκάδες καθημερινά σε διαφορετικά περιστατικά και σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να εκφράζεται ανησυχία για την πορεία του μεταναστευτικού και την αντιμετώπισή του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας