Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Σε συζητήσεις οι δύο χώρες για άρση των κυρώσεων με προϋπόθεση...

ΗΠΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Σε συζητήσεις οι δύο χώρες για άρση των κυρώσεων με προϋπόθεση τη διεξαγωγή εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα προβλέπεται να γίνουν το 2024, όμως ο ίδιος ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει υπαινιχθεί αρκετές φορές ότι ενδέχεται να προκηρυχθούν και νωρίτερα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη βούληση της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βενεζουέλα με σκοπό ακόμη και την άρση των κυρώσεων προς τη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής, εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

«Διατηρούμε επαφές μαζί τους για διάφορα θέματα που είναι απαραίτητο να συζητάμε, όμως το κύριο μέλημά μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια της Ενιαίας Πλατφόρμας, η οποία έχει παρουσιάσει ένα πολύ λογικό και ρεαλιστικό εκλογικό χρονοδιάγραμμα» δήλωσε σε συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο Ντόιτσε Βέλλε ο διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για το Δυτικό Ημισφαίριο Χουάν Γκονζάλες.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει της επιστροφή της Βενεζουέλας σε ένα δημοκρατικό δρόμο και ο μοναδικός τρόπος γι’ αυτό είναι μέσα από το δρόμο των εκλογών. «Σκοπός μας δεν είναι η αλλαγή καθεστώτος και η επιβολή μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης της χώρας, αλλά να αφήσουμε τους Βενεζολάνους να αποφασίσουν ελεύθερα» συμπλήρωσε ο κ. Γκονζάλες.

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα προβλέπεται να γίνουν το 2024, όμως ο ίδιος ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει υπαινιχθεί αρκετές φορές ότι ενδέχεται να προκηρυχθούν και νωρίτερα.

Πηγές: DW

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας