Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΚύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ για μήνα Σεπτέμβριο στην Βρετανία

Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ για μήνα Σεπτέμβριο στην Βρετανία

Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, το προσωπικό προσπαθεί να δροσίσει τα ασιατικά λιοντάρια με παγωτά από αίμα και κρέας.

Κύμα πρωτόγνωρης ζέστης για τον μήνα Σεπτέμβριο γνωρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει τους 30°C για πέμπτη συνεχή ημέρα. Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι καθαυτές πρωτοφανείς, η διάρκεια του κύματος ζέστης αποτελεί «νέο ρεκόρ».

«Έχουμε ήδη τέσσερις διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 30°C, δηλαδή ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ των τριών συνεχών ημερών», σημειώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, «πολλές περιοχές θα παραμείνουν θερμές μέχρι αύριο και η ζέστη θα περιορισθεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας την Κυριακή και την Δευτέρα.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 32°C στην νοτιοανατολική Αγγλία και είναι πιθανόν να συνοδεύονται από σφοδρές καταιγίδες κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, πριν από την επιστροφή στις κανονικές για την εποχή συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Για να αντιμετωπίσουν το κύμα ζέστης που εκτίναξε την θερμοκρασία μέχρι τους 35,6°C στο Γιόρκσάιρ, οι Βρετανοί κατέφυγαν στις νότιες παραλίες. Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, το προσωπικό προσπαθεί να δροσίσει τα ασιατικά λιοντάρια με παγωτά από αίμα και κρέας, ενώ ορισμένοι Λονδρέζοι έβγαλαν τις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τον ήλιο.

Οι αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό για την Αγγλία στις υπηρεσίες υγείας από τον φόβο των συνεπειών του κύματος ζέστης για τους ευάλωτους πολίτες.

«Καθώς το κλίμα μας αλλάζει εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου, τα κύματα ζέστης όπως αυτό γίνονται συχνότερα και δριμύτερα», προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας