Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΜαρόκο: Από τους ισχυρότερους σεισμούς του αιώνα - Περισσότεροι από 1.000 οι...

Μαρόκο: Από τους ισχυρότερους σεισμούς του αιώνα – Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε πάνω από 1.000 άτομα, ακόμα περισσότεροι είναι οι τραυματίες, ενώ οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Μαρόκο. Κτήρια πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα, ενώ κραυγές αγωνίας ακούγονται και άνθρωποι προσπαθούν να προστατευθούν από τα χαλάσματα. Χαρακτηριστικός είναι και ο ήχος από τις σειρήνες που  κινητοποιούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα χαλάσματα.

Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε πάνω από 1.000 άτομα, ακόμα περισσότεροι είναι οι τραυματίες, ενώ οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ. Οι επιστήμονες, λένε, ότι δεν επίκειται τσουνάμι.

Από τον καταστροφικό σεισμό, που ισοπέδωσε την ιστορική πόλη του Μαρακές, έχει επηρεαστεί σοβάρα η ηλεκτροδότηση. Πολλά σημεία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και ίντερνετ με αποτέλεσμα οι επικοινωνίες να είναι δύσκολες.

Πολίτες της χώρας μαρτυρούν ότι δεν είναι συνηθισμένοι σεισμοί τέτοιου μεγέθους και δηλώνουν τρομοκρατημένοι. «Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ», αναφέρει ένας κάτοικος και προσθέτει πως ο σεισμός ήταν ξαφνικός και καταστροφικός.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς του αιώνα. Δεκάδες είναι τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές, ειδικότερα στην παλιά πόλη του Μαρακές.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Για την φροντίδα τους, μάλιστα, γίνεται έκκληση για αιμοδοσία, καθώς οι ανάγκες στα νοσοκομεία είναι αυξημένες .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας