Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήApple: Και εγένετο iPhone 15: Από $799 η απλή έκδοση, $999 το...

Apple: Και εγένετο iPhone 15: Από $799 η απλή έκδοση, $999 το Pro και $1.199 το Pro Max στις ΗΠΑ

Στα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 15 συγκαταλέγονται η μεγαλύτερη μπαταρία, το μέγεθος και η φωτεινότητα της οθόνης, οι δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και η είσοδος για το βύσμα του φορτιστή.

 

 

 

Τα αποκαλυπτήρια της νέας σειράς iPhone, κάτι που ανέμενε εδώ και καιρό ολόκληρος ο πλανήτης, έγιναν και οι καινοτομίες δεν έλειψαν για ακόμη μία χρονιά από την Apple που διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων της. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά το «launch event» απευθείας από τη βάση του αμερικανικού κολοσσού, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Στα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 15 συγκαταλέγονται η μεγαλύτερη μπαταρία, το μέγεθος και η φωτεινότητα της οθόνης, οι δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και η είσοδος για το βύσμα του φορτιστή.

Το iPhone 15 Pro, δε, είναι το πλέον προηγμένο smartphone που έχει παραγάγει έως σήμερα η Αpple. Ειδικότερα, μία από τις καινοτομίες της κάμερας στο iPhone 15 Pro είναι ο μεγαλύτερος τηλεφακός που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε smartphone, χάρη σε μια επαναστατική λύση, με το φως να αντανακλάται σε μια συστοιχία τετραπλού πρίσματος.

Όσον αφορά στα καινούργια Apple Watch, είναι τα πρώτα προϊόντα της Apple με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το iPhone 15

Το νέο iPhone 15 είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, με οθόνη 6,1 για το βασικό και 6,7 ιντσών για το μοντέλο Plus. Όσον αφορά στην τιμή θα ξεκινά από 799 και θα φτάνει τα 899 δολάρια. Το iPhone 15 Pro θα διατίθεται σε τιμές από 999 δολάρια για τη συσκευή με χωρητικότητα μνήμης 128GB, ενώ το Pro Max θα πωλείται προς 1.199 στη βασική έκδοσή του, με χωρητικότητα 256 GB.

Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 – συμπεριλαμβανομένων των Plus, Pro και Pro Max – θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στις 15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Apple αναφέρει ότι το iPhone 15 είναι εφοδιασμένο με μεγαλύτερη μπαταρία, χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κύρια κάμερα στο iPhone 15 είναι 48 megapixel

Εκ πρώτης όψεως, το καινούργιο iPhone 15 μοιάζει όμοιο με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά στην έκδοση Pro. Παρόλ’ αυτά, αντίθετα από το iPhone 14 Pro, στην πίσω πλευρά της συσκευής δεν υπάρχει τρίτη κάμερα, διότι η φωτογραφική μηχανή του νέου μοντέλου έχει τη δυνατότητα να κάνει με δύο κάμερες (48 MP), όσα έκανε το προηγούμενο με 3 κάμερες.

Εξυπακούεται σχεδόν, ότι, χάρη στην αξιοποίηση των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, οι δυνατότητες λήψης φωτογραφιών με το iPhone 15 είναι σημαντικά αναβαθμισμένες, διασφαλίζοντας την κυριαρχία του iPhone στον τομέα της φωτογραφίας.

Η οθόνη του νέου iPhone 15 είναι τύπου OLED XDR με μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits.

Η είσοδος για το βύσμα του φορτιστή στο νέο iPhone 15, όπως αναμενόταν, είναι τύπου USB-C, καθώς η Apple συμμορφώνεται με την οδηγία της ΕΕ για ενιαία συνδεσμολογία στις συσκευές smartphone, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Τα iPhone Pro και Max

Η Apple παρουσιάζει τις κορυφαίες εκδόσεις του iPhone 15, το Pro και το Pro Max, επίσης σε μεγέθη οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών.

Η αμερικανική εταιρεία τονίζει ότι το iPhone 15 Pro είναι το πλέον προηγμένο smartphone που έχει παραγάγει έως σήμερα, καθώς είναι βελτιωμένο σε όλους τους επιμέρους τομείς. Με πιο ισχυρό και γρήγορο επεξεργαστή, κάμερα υψηλότερης ευκρίνειας, καλύτερη συνδεσιμότητα κ.λπ.

Το iPhone 15 Pro είναι εφοδιασμένο με θύρα USB-C, για τη φόρτιση και μεταφορά δεδομένων, όπως και το βασικό iPhone 15, απλώς στην περίπτωση του Pro έχουν προστεθεί επιπλέον δυνατότητες στη θύρα USB, για πολύ ταχύτερη διασύνδεση με άλλες συσκευές.

Η Apple αποκαλεί το chip A17 Pro ως «το μεγαλύτερο σχεδιαστικό επίτευγμα της ηλεκτρονικής τεχνολογίας», κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της εικόνας, ιδιαίτερα στα βίντεο-παιχνίδια.

Η Apple δίνει, σχεδόν αποκλειστικά, την έμφαση στην απόδοση του iPhone 15 Pro σαν την καλύτερη παιχνιδομηχανή χειρός στον κόσμο. Σε προηγούμενες παρουσιάσεις, η εστίαση δινόταν κυρίως στις δυνατότητες της κάμερας για τη λήψη επαγγελματικών φωτογραφικών και βίντεο.

Μία από τις καινοτομίες της κάμερας στο νέο iPhone 15 Pro, είναι ο μεγαλύτερος τηλεφακός που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε smartphone, χάρη σε μια επαναστατική λύση, με το φως να αντανακλάται σε μια συστοιχία τετραπλού πρίσματος, έτσι ώστε να προσομοιωθεί η απόσταση που απαιτείται σε έναν συμβατικό τηλεφακό, χωρίς όμως να αυξηθεί το μέγεθος του iPhone 15 Pro.

Οι τιμές για τα Apple Watch 9 και Apple Watch Ultra

Στα 799 δολάρια φτάνει η τιμή για το Apple Watch Ultra, ενώ για το Apple Watch η τιμή ξεκινά από 399 δολάρια.

Το Apple Watch Ultra

Τα καινούργια Apple Watch, είναι τα πρώτα προϊόντα της Apple με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Apple Watch Ultra απευθύνεται στους πιο σπορτίφ, περιπετειώδεις και απαιτητικούς χρήστες. Στην νέα εκδοχή του, το Apple Watch Ultra 2 εφοδιάζεται με μια νέα διαρρύθμιση οθόνης, στην οποίαν απεικονίζονται ταυτόχρονα περισσότερα μεγέθη και δείκτες (πυξίδα, υψόμετρο, χρόνος, ταχύτητα κ.λπ)

Βελτιωμένη είναι η αυτονομία του smartwatch, η οποία πλέον φτάνει τις 36 ώρες με μία φόρτιση ή τις 72 σε οικονομική λειτουργία.

Τα χαρακτηριστικά του Apple Watch 9

Το πρώτο νέο από την παρουσίαση της Apple, είναι το βελτιωμένο Apple Watch, το «πιο δημοφιλές smartwatch του κόσμου» όπως λένε με υπερηφάνεια οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Στην νέα εκδοχή του, το Apple Watch 9 είναι εφοδιασμένο με chip κατασκευασμένο από την ίδια την Apple, στοιχείο που το καθιστά το πιο ισχυρό smartwatch που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα. Το chip S9 διαθέτει 60% περισσότερους ημιαγωγούς και η κεντρικη μονάδα ελέγχου του (CPU) είναι κατά 30% ταχύτερη από το προηγούμενο μοντέλο.

Με το Apple Watch 9, η σύνδεση και επικοινωνία με τον ψηφιακό βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης, τη Siri είναι ακόμη πιο εύκολη και ακριβής, όπως και η σύνδεση με το iPhone του χρήστη. Στο νέο Apple Watch, υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης και οδηγίες προσέγγισης του ρολογιού με το τηλέφωνο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον, νέο χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα του Apple Watch 9 να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις, αρκεί ο χρήστης να χτυπήσει το δείκτη και τον αντίχειρά του δύο φορές. Το ρολόι, χάρη στην τεχνολογία των αισθητήρων κίνησης, αντιλαμβάνεται κατ’ αυτό τον τρόπο την κίνηση και ανοίγει την τηλεφωνική γραμμή.

Για το Apple Watch 9, δίνεται μεγάλη έμφαση στη διαρκή παρακολούθηση των δεικτών υγείας του χρήστη και την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων. Εξάλλου, η παρουσίαση της Apple για το 2023 ξεκίνησε με σειρά βίντεο πραγματικών περιστατικών, όπου η έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών στον καρδιακό παλμό, την πίεση ή ακόμη και την ανίχνευση επερχόμενου τροχαίου δυστυχήματος, έσωσε ζωές ανθρώπων.

Εφέτος η παρουσίαση βαπτίστηκε από την Apple με την εύηχη λέξη «Wonderlust», η οποία αποτελεί μάλλον λογοπαίγνιο στα αγγλικά. Ο αρχικός όρος είναι «wanderlust», μια λέξη σύνθετη, η οποία στα γερμανικά σημαίνει «πάθος για περιπλάνηση». Αντικαθιστώντας όμως μόνο ένα γράμμα, το «wander» μετατρέπεται σε «wonder» -ή αλλιώς, ο πλάνητας γίνεται θαύμα -στα αγγλικά πάντα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας