Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΤαγίπ Ερντογάν: Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία

Ταγίπ Ερντογάν: Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία

Αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ.

 

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

«Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ».

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες, τις οποίες κατηγορεί ότι βοηθούν την Ρωσία να σπάει το δυτικό εμπάργκο. Το State Department, τονίζει ότι δεν επηρεάζουν τη συμφωνία της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας