Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠερού: Κλειστά για τους τουρίστες ορισμένα αξιοθέατα του Μάτσου Πίτσου

Περού: Κλειστά για τους τουρίστες ορισμένα αξιοθέατα του Μάτσου Πίτσου

Η ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου είναι το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο του Περού και δέχεται καθημερινά 3.800 επισκέπτες κατά μέσο όρο. 

Ο Ναός του Κόνδορα, ο Ναός του Ήλιου και η Ιντιγουατάνα – μια λαξευμένη πέτρα που χρησίμευε για αστρονομικές παρατηρήσεις – «έχουν κλείσει προσωρινά για τους επισκέπτες», δήλωσε η Μαρίτσα Κάντια, εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού στο Κούσκο.

Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών προκαλεί αλλοίωση των λιθόκτιστων μνημείων σε αυτά τα τρία εμβληματικά αξιοθέατα της ακρόπολης, εξ ου και η ανάγκη να κλείσουν για συντήρηση. «Η φθορά είναι μη αναστρέψιμη», εξήγησε και τόνισε πως «πρέπει να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας».

Η ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου είναι το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο του Περού και δέχεται καθημερινά 3.800 επισκέπτες κατά μέσο όρο. Χτισμένη τον 15ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Πατσακούτεκ, σε υψόμετρο 2.500 μ., θεωρείται το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Το 1983 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας