Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 17% προχωρά ο όμιλος που κατασκευάζει...

Σε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 17% προχωρά ο όμιλος που κατασκευάζει τα Playmobil

Τα πλαστικά κουκλάκια της Playmobil κατασκευάζονται κυρίως στο εργοστάσιο του Ντιτενχόφεν, κοντά στη Νυρεμβέργη και το 2024 θα κλείσουν μισό αιώνα ζωής.

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα διάσημα πλαστικά παιχνίδια Playmobil ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το 17% των θέσεων εργασίας, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές στη Γερμανία, λόγω της μείωσης των πωλήσεων σε όλον τον κόσμο.

«Ανακοινώνουμε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την κατάργηση 694 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο μέχρι το 2025. Οι 369 από αυτές βρίσκονται στη Γερμανία», ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Horst Brandstätter, ιδιοκτησίας του οποίου είναι η μάρκα Playmobil.

Ο όμιλος επικαλείται τις «τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις» και την «παγκόσμια ύφεση» την οποία προκάλεσε «η πανδημία του κορονοϊού» με αποτέλεσμα την αναστάτωση στις αλυσίδες ανεφοδιασμού, από την οποία ακόμη δεν έχει ανακάμψει. Οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες που προκλήθηκαν από αυτήν την αναταραχή στις αλυσίδες ανεφοδιασμού αλλά και η αύξηση του κόστους παραγωγής επιδεινώθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο όμιλος Horst Brandstätter (από το όνομα του ιδρυτή του, που πέθανε το 2015), υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κερδοφορία του υποχώρησε. Κατά την οικονομική περίοδο από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε κατά 2,8%, στα 736 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της Playmobil υποχώρησε κατά 4,3%.

Λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και του πληθωρισμού, οι πωλήσεις δεν ήταν τόσο καλές όσο προβλεπόταν και οι παραγγελίες στην Playmobil μειώθηκαν.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη μικρή πόλη Τσίρντορφ της Βαυαρίας, αντιμετωπίζει επίσης μεγάλο ανταγωνισμό από μεγάλους ομίλους κατασκευής παιχνιδιών, όπως είναι η δανέζικη εταιρία Lego και η αμερικανική Mattel, η οποία επωφελήθηκε από την απρόσμενη επιτυχία της ταινίας «Μπάρμπι».

Με αυτήν την αναδιάρθρωση, η Horst Brandstätter διαβεβαιώνει ότι θα «εγγυηθεί» την ασφάλεια των υπόλοιπων θέσεων εργασίας στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Τα πλαστικά κουκλάκια της Playmobil κατασκευάζονται κυρίως στο εργοστάσιο του Ντιτενχόφεν, κοντά στη Νυρεμβέργη και το 2024 θα κλείσουν μισό αιώνα ζωής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας