Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕΕ: Εκδήλωση για τις γλωσσικές δεξιότητες

ΕΕ: Εκδήλωση για τις γλωσσικές δεξιότητες

Επ’ ευκαιρία της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διάσκεψη με θέμα «Οι γλωσσικές δεξιότητες στην υπηρεσία της νεολαίας».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα εστιάζει στη γλωσσική ευαισθητοποίηση των σχολείων και στο πώς οι πολύγλωσσες αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνική ένταξη και την αλληλεγγύη.

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού εκτοπισμένων μαθητών από την Ουκρανία, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη στήριξη που παρέχεται σήμερα σ’ αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους για να μάθουν τις γλώσσες των χωρών υποδοχής, καθώς και τους τρόπους καλύτερης ένταξης των μαθητών αυτών στα εκπαιδευτικά συστήματα της ΕΕ.

Παράλληλα με τη διαδικτυακή εκδήλωση, η Επιτροπή διοργανώνει περίπου 70 τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+.

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών αποτελεί μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης για την εκμάθηση γλωσσών και τη γλωσσική πολυμορφία. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών ξεκίνησε το 2001 και τη συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Όταν μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα, μαθαίνουμε έναν άλλο τρόπο σκέψης, αποκτάμε μια νέα οπτική.

Η γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της ΕΕ είναι ένα από τα πλεονεκτήματά μας και δίκαια θεωρείται βασική αξία της Ένωσής μας. Είμαι υπερήφανη για τη στήριξη που προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Erasmus+ στην καινοτομία και στην αριστεία της διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών και για τον θετικό αντίκτυπο που έχουμε στη ζωή πολλών ανθρώπων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας