Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαZenggang στο govnews: «Το 2023 θα φτάσουμε τα 800 κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά»

Zenggang στο govnews: «Το 2023 θα φτάσουμε τα 800 κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά»

Στο πλαίσιο της χθεσινής (30/1) εκδήλωσης του υπουργείου Τουρισμού -για την παρουσίαση των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών («DMΜOs»)- βραβεύτηκαν στελέχη φορέων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος του Ο.Λ.Π., Yu Zenggang.

Σε δηλώσεις του στο govnews, επισήμανε ότι το λιμάνι του Πειραιά για την Cosco είναι «υψηλού βαθμού προτεραιότητα». Προσθέτοντας ότι το 2023 αναμένεται να δέσουν 800 κρουαζιερόπλοια και ο αριθμός επιβατών να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο. Ακόμα, ο κύριος Zenggang, διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που θα δένουν στο λιμάνι του Πειραιά και φυσικά των επιβατών τους».

Συγκεκριμένα, μας είπε: «Η Cosco δραστηριοποιείται έντονα στο λιμάνι του Πειραιά και το θεωρεί πολύ σημαντικό για την εταιρία, υψηλού βαθμού προτεραιότητα. Έχει δοθεί έμφαση στα κρουαζιερόπλοια και την τελευταία χρονιά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, με σχεδόν 700 τέτοια πλοία να δένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Φυσικά και εμείς έχουμε κάνει “ισχυρή” προώθηση για τις κρουαζιέρες διεθνώς, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2023 θα φτάσουμε τα 800 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά και ο αριθμός των επιβατών μπορεί να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο. Από αυτούς το 30% θα κατέβει στον Πειραιά και έτσι θα κινηθεί η αγορά και θα βοηθηθεί η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, ειδικότερα της Αττικής και των “εσωτερικών” πόλεών της.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που θα δένουν στο λιμάνι του Πειραιά και φυσικά των επιβατών τους, τόσο εκείνων που θα κάνουν την κρουαζιέρα όσο και εκείνων που θα αποβιβαστούν φυσικά, καθώς αυτό θα βοηθήσει τόσο εμάς όσο και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Γιώργος Καντζιλιέρης
Γιώργος Καντζιλιέρης
Ο Γιώργος Καντζιλιέρης είναι έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.