Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣκλαβενίτης: Στα 3,98 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2021

Σκλαβενίτης: Στα 3,98 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2021

Τα 3,98 δισ. ευρώ άγγιξε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σκλαβενίτη το 2021, έναντι 3,79 δισ. ευρώ το 2020. Όπως είναι φανερό, παρά τις προκλήσεις, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τη θετική της πορεία και την περασμένη χρονιά.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 292,7 εκατ. ευρώ, από 261,4 εκατ. ευρώ το 2019. Επίσης, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 92,5 εκατ. ευρώ, ποσοστό 2,3% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το 2021 ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου ήρθε αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις κυρίως λόγω της πανδημίας. Συγχρόνως, πολλά προβλήματα δημιούργησαν και οι υψηλές τιμές που ξεκίνησαν να καταγράφουν οι πρώτες ύλες, τα καύσιμα και η ενέργεια στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του έτους, μία τάση που ενισχύθηκε σημαντικά κατά το 2022.

Για τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,3 δισ. ευρώ, από 3,15 δισ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 251,2 εκατ. ευρώ, έναντι 224,9 εκατ. ευρώ το 2020. Ακόμη, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 82,3 εκατ. ευρώ, ποσοστό 2,5% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 63 εκατ. ευρώ

Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που ακολουθεί ο όμιλος, συνέβαλε σημαντικά στην επιστροφή του στην κερδοφορία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το 2021, η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 63 εκατ. ευρώ, συνέχισε να θέτει σε προτεραιότητα την οργανική ανάπτυξη του δικτύου της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ίδρυσε 6 νέα καταστήματα σε Σκιάθο, Ρίο, Σπάρτη, Γιαννιτσά, Τρίκαλα και Νάουσα. Παράλληλα, ανακαίνισε περισσότερα από 80 καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, επικεντρώθηκε και στην ενδυνάμωση της ψηφιακής της παρουσίας, μέσω της επέκτασης του e-Market σε τρεις νέες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα).

Οι κινήσεις του 2022 και τα σχέδια για το 2023

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τη ΣΕΠ Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα για την απορρόφηση 9 καταστημάτων. Ακόμη η εταιρεία προχώρησε και στη δημιουργία νέου e-hub στην περιοχή της Κηφισιάς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στη Βορειοανατολική Αττική.

Μέχρι το τέλος του 2022 και για το 2023, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Σκλαβενίτης περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία τριών νέων καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Μυτιλήνη και στη Γλυφάδα
  • Επενδύσεις για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω νέου εξοπλισμού στα καταστήματά της
  • Περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής
  • Επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας