ΕΕ: «Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο»

H αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα συμμετέχει στη ΔΕΘ με εκδηλώσεις και δράσεις. Όπως η δημόσια συζήτηση (10/9) με θέμα: «Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο».

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τις απαντήσεις της Ευρώπης στις σύγχρονες προκλήσεις.

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας (νο 10), οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης/NEXTGENEU, για την Ευρωπαϊκή «Πράσινη» Συμφωνία/European «Green» Deal, τις πολιτικές της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια, τις δυνατότητες κατάρτισης, τις πολιτικές για την νεολαία και για άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των κέντρων Europe Direct, και πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές στα θέματα αυτά και θα συζητήσουν με τους πολίτες.

Παράλληλα, στο περίπτερο της αντιπροσωπείας οι νέοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη με το πρόγραμμα Discover EU και να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

«Οι δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (14.15-17.00) στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γερμανός», εκδήλωση/διάλογο με θέμα οι «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο».

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν νέες και νέοι για να ενημερωθούν επί θεμάτων που αφορούν τις δεξιότητες και τα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η συζήτηση θα γίνει με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας Μαργαρίτη Σχοινά, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Στον διάλογο θα συμμετάσχουν οι διευθυντές δύο ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ENISA (European Union Agency for Cybersecurity – Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια), Juhan Lepassaar, και εκτελεστικός διευθυντής του CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training – Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), Juergen Siebel.

Καθώς και η διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Barbara Kauffmann, ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, και η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκη Δανδόλου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, θα κλείσει την συζήτηση με την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ ως σημαντικό μοχλό για την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Έλενα Παπαδημητρίου.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να λάβετε την απαραίτητη πρόσκληση στείλτε μήνυμα στο: COMM-REP-GR-PRESS@ec.europa.eu με θέμα «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΘ». Τ’ ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, το email, το κινητό, και την ιδιότητά σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν κωδικό εισόδου στη ΔΕΘ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More