Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜατωμένος φάκελος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Ματωμένος φάκελος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Ένας ματωμένος φάκελος έφτασε σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο. Κατά πληροφορίες, η Κρατική Ασφάλεια παρέλαβε τον φάκελο και τον έστειλε στη Διεύθυνση Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν περιελάμβανε αίματα από κάποιο ζώο.

«Το πρωί έφτασε ένα αιματοβαμμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Η διεύθυνση του αποστολέα είναι η ίδια όπως και στους υπόλοιπους φακέλους που έφτασαν προηγουμένως σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία: η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Tesla στη γερμανική πόλη Sindelfingen. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει ερευνητικές ενέργειες», έγραψε ο Νικολένκο.

Ο Όλεγκ Νικολένκο πρόσθεσε ότι η ουκρανική πλευρά αναμένει επίσης επιτάχυνση της έρευνας από τους Γερμανούς αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε ότι έχουν ήδη καταγραφεί συνολικά 33 περιπτώσεις απειλών σε 17 χώρες: 1 απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, 2 αναφορές για νάρκες, 1 περίπτωση βανδαλισμού, 1 περίπτωση γραπτής απειλής και 28 αιματοβαμμένα πακέτα.

«Όπως είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, όσο σκληρά και αν προσπαθούν οι εχθροί να εκφοβίσουν την ουκρανική διπλωματία, δεν θα τα καταφέρουν. Εργαζόμαστε για τη νίκη», τόνισε ο Νικολένκο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας