Η Μέτσολα «ξηλώνει» την Καϊλή

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα από την αντιπρόεδρο και δρομολόγησε τη διαδικασία αποπομπής της.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, «ξηλώνει» την Εύα Καϊλή. Όπως γνωστοποίησε σε σημερινή (12/12) ομιλία της στο Στρασβούργο, αφαιρέθηκε κάθε αρμοδιότητα από την αντιπρόεδρο του ΕΚ και δρομολογήθηκε η διαδικασία αποπομπής της.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μέτσολα, ανέφερε: «Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος».

Επίσης, έκανε λόγο για επίθεση που δέχεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία. «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση», είπε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More