Αιχμηρή δήλωση Πλεύρη με…«καρφιά» για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι όσοι ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, πρέπει πρώτα να τηρούν αυτά που υπάρχουν, αφήνοντας έτσι αιχμές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυστηρή ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σε όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter άφησε αιχμές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε κατηγορήσει νωρίτερα ότι δεν φορούσε μάσκα στη Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Θ. Πλεύρης υπογράμμισε στην ανάρτησή του τα εξής: «Ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός σε σημερινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει την κριτική του Α. Τσίπρα, ότι πρέπει να επανέλθουν πιο αυστηρά μέτρα, όπως η μάσκα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω πυργκαγιών έχει covid. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, ότι υπάρχουν πέντε ημέρες απομόνωσης που δε μετράει η πρώτη μέρα. Ο κύριος Τσίπρας ήταν στην τέταρτη μέρα νόσησης στις 24 Ιουλίου, αν δεχθούμε ότι νόσησε την προηγούμενη ήταν στην πέμπτη μέρα, άρα θα έπρεπε να ήταν σε πέντε ημέρες καραντίνα. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ, οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο ίδιος βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και στο προεδρικό Μέγαρο ήταν χωρίς μάσκα σε περίοδο που ήταν σε καραντίνα, ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να φορούσε μάσκα.Το πρωτόκολλο είναι συγκεκριμένο. Το παράδειγμα που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More