Παρακολουθήσεις: Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Η Επιτροπή θα εξετάσει την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπό τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ξεκίνησαν στις 11 το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την «εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή  Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και την  απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator», που αποφάσισε η Ολομέλεια μετά από πρόταση της Αντιπολίτευσης.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και κίνησε τις διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Τα 29 μέλη που συγκροτούν την Εξεταστική Επιτροπή είναι: Από τη ΝΔ οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Μπουστικάκης, Έλενα Ράπτη, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας, Τάσος Χατζηβασιλείου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τσάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ‘Αγγελος Τόλκας, και Νίκος Φίλης. Από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ οι Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης. Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Από την Ελληνική Λύση η Σοφία – Χάϊδω Ασημακοπούλου. Από το ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα και από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More