Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικάΤο θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας σε...

Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας σε Ισπανούς βουλευτές

Το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας και προκλήσεων έθεσαν στους Ισπανούς ομόλογούς τους οι βουλευτές – μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών, στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που είχαν σήμερα, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας, είπε ότι όλοι οι Έλληνες βουλευτές έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα του εξοπλισμού της Τουρκίας από την Ισπανία, επισημαίνοντας την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης. Δεν είναι δυνατό να πωλούνται όπλα στην Τουρκία και αυτή να απειλεί εταίρους και συμμάχους της Ισπανίας, όπως την Ελλάδα και την Κύπρο, σημείωσαν οι βουλευτές.

Ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ισπανικού Κογκρέσου ανέφεραν ότι καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα και προανήγγειλαν την έλευση στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Ιανουάριο, μεικτής επιτροπής Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών υποθέσεων. Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση η οποία τους βοηθά να κατανοήσουν την ένταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην περιοχή.

Η παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο συνεχόμενων, σχετικών συναντήσεων, με αντίστοιχες κοινοβουλευτικές επιτροπές ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, όπως της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Αυστρίας και της Κροατίας, ενώ, το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται συναντήσεις με επιτροπές της Ολλανδίας, της Σλοβενίας και της Γαλλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας