Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Δίωξη στον «προστατευόμενο μάρτυρα» της Novartis, σοκάρει ο «τιμοκατάλογος»

Δίωξη στον «προστατευόμενο μάρτυρα» της Novartis, σοκάρει ο «τιμοκατάλογος»

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία διώκονται οι τρεις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, που φέρεται μάλιστα να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας. Πρόκειται για τον βασικό πυλώνα πάνω στη μαρτυρία του οποίου στηρίχτηκε η παραπομπή των δέκα πολιτικών από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη και ο οποίος απολαμβάνει ακόμη καθεστώς προστασίας για την υπόθεση Novartis. Ο πρωθυπουργός, από την Κρήτη έκανε αναφορά στην σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «κουκουλοφόρους μάρτυρες»

Δάνεια ύψους ακόμα και 15 εκατομμυρίων ευρώ υποσχόταν σε επιχειρηματίες και εταιρίες το κύκλωμα που διέπραττε απάτες με αρχηγό τον προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση Novartis.

Η εταιρία με έδρα το Άμπου Ντάμπι υποσχόταν ότι μπορεί να «τρέξει» τις διαδικασίες για την εκταμίευση δανείων, που ήταν αδύνατο να χορηγηθούν από ελληνικές τράπεζες λόγω αντικειμενικών δυσχερειών.

«Πρότειναν λοιπόν ως εναλλακτική λύση την απευθείας δανειοδότησή τους από τραπεζικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» επισημαίνει η Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Αίσθηση προκαλεί ο τιμοκατάλογός τους. Για δάνειο ύψους 15 εκατομμύρια ευρώ η αμοιβή του 51χρονου αρχηγού ήταν 100.000 ευρώ, 18.500 ευρώ δίνονταν για την ασφάλιση του δανείου, 55.000 ευρώ για τη φορολόγηση του δανείου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ζητούσαν 55.000 ευρώ.

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis. «Δεν έχω κάνει καμία απάτη. Εάν υπάρχει απάτη τότε είμαι και εγώ θύμα της» υποστηρίζει.

Ο δικηγόρος του σημειώνει «Ο εντολέας μου δεν θα αποτελέσει πολιτικό παιχνίδι και εξιλαστήριο θύμα στην κόντρα μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Δάβαλος, διευθυντής Ασφάλειας Αττικής «μέσω του εύρους του κοινωνικού και επαγγελματικού του κύκλου, αναζητούσε υποψήφιους δανειολήπτες, συνήθως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν διέθεταν τα εχέγγυα δανειοδότησης από τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα και ταυτοποίησαν συνολικά 7 περιπτώσεις απάτης, με κέρδος για το κύκλωμα ύψους 800.000 ευρώ.

Μεταξύ των θυμάτων είναι γνωστή ξενοδόχος της Αθήνας, εταιρία με ιχθυοκαλλιέργειες, εταιρία εμπορίας τυροκομικών.

Στο γραφείο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης στην οδό Πανεπιστημίου η Αστυνομία έκανε έρευνα και προχώρησε σε κατάσχεση εγγράφων. Στον χώρο υπάρχουν κάμερες , ενώ το κουδούνι δεν γράφει το όνομά του.

Η σύλληψη προκαλεί αντιδράσεις πολιτικών προσώπων που υποστηρίζουν ότι στοχοποιήθηκαν από τον προστατευόμενο μάρτυρα.

«Αυτός ο άνθρωπος κατά τον κ. Τσίπρα ήταν ήρωας, γιατί είχε αποκαλύψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

«Αποδεικνύεται ότι και αυτοί που βάλανε κουκούλες και έγιναν πιστευτοί από πολιτικούς αρχηγούς αλλά και από εισαγγελείς είναι άνθρωποι που τους αφορά το ποινικό δίκαιο και μόνο αυτό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας