Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικάΝέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας

Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, του πρώτου για το 2023, ύστερα από 3 ώρες και 40 λεπτά.

Μετά τη συνεδρίαση του MGK που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύτηκε η σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, υπάρχει αναφορά στις «προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας, τονίζεται με έμφαση ότι «δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία: «Υπογραμμίζεται ότι τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας και είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα».

Επίσης στο κείμενο καταδικάζονται έντονα «οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων». Επίσης, αναφέρεται ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Τέλος, σχετικά με το εσωτερικό μέτωπο και τον αγώνα κατά τον τρομοκρατικών οργανώσεων, τονίστηκε ότι υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα, αν χρειαστεί, να γίνουν περαιτέρω ενέργειες κατά τρομοκρατικών οργανώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας