Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικάΗ αλληλεγγύη των λαών ισχυρότερη από τις απειλές Ερντογάν: Το «ευχαριστώ πολύ»...

Η αλληλεγγύη των λαών ισχυρότερη από τις απειλές Ερντογάν: Το «ευχαριστώ πολύ» της Hurriyet

«Efharisto poli file», διαμηνύει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ από το πρωτοσέλιδο της, στον απόηχο της διακήρυξης από την Αθήνα ότι «δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις», αλλά και του «ευχαριστώ» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

«Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Ελλάδα την ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ) περίπου 50 ατόμων, που έμεινε στην Τουρκία για μια εβδομάδα», έγραψε η Χουριέτ παραθέτοντας πληροφορίες για το «κλίμα υπερηφάνειας αλλά και τα εγκώμια για έμπρακτη αλληλεγγύη και ανθρωπιά που έλαβαν οι διασώστες» επιστρέφοντας στην πατρίδα.

Στο ίδιο τουρκικό δημοσίευμα παρατίθεται και η δήλωση του επικεφαλής της Ελληνικής Μονάδας Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΜΑΚ, Δημήτρη Ρούπα, ο οποίος είπε: «Κάναμε ό,τι θα κάναμε στη χώρα μας, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο».

Οι Έλληνες διασώστες βρίσκονταν ως την Κυριακή στην Αντιόχεια και λίγες ώρες προτού ολοκληρωθεί το έργο τους, δέχτηκαν παράκληση συγγενών 24χρονης εγκλωβισμένης να αναλάβουν ακόμα μία επιχείρηση, σε πολυκατοικία στο Χατάι.

Tις τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την «έμπρακτη αλληλεγγύη της Ελλάδας» και όπως έγραψε η «Τζουμχουριέτ» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε στα Άδανα τον Νίκο Δένδια τονίζοντας ότι «θα καταβάλλουμε προσπάθειες, για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου» ενώ σχολίασε ότι «σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας