Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟΑΚΑ: Πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας

ΟΑΚΑ: Πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης»αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Κι ενώ τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων βρίσκονται σε εξέλιξη, η διοίκηση εκπόνησε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με άμεση εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, τουλάχιστον, κατά 10% σε σχέση με τις καταναλώσεις της ίδιας/αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δράσεις μεγάλης κλίμακας που αφορούν κεντρικά τον Οργανισμό αλλά και πρωτοβουλίες προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η αθλητική κοινότητα ως προς αυτό το θέμα.

Με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την μικρή κοινωνία που εργάζεται και δραστηριοποιείται καθημερινά στο ΟΑΚΑ ελήφθησαν μία σειρά από αποφάσεις ώστε να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα του Ολυμπιακού Συγκροτήματος.

Στο πλαίσιο των άμεσων πρωτοβουλιών είναι η προτροπή προς τους υπαλλήλους για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με συνετή χρήση κλιματιστικών, ενεργοβόρων συσκευών κ.λ.π.

Παράλληλα, ήδη, γίνονται ενέργειες για την επιλογή συσκευών με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led και την αλλαγή παλαιών κλιματιστικών με νέας τεχνολογίας inverter.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας