Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑδ. Γεωργιάδης: «Η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και...

Αδ. Γεωργιάδης: «Η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ, ότι έσπασε το «φράγμα» του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, υποχώρησε κάτω από το 10%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023 έπεσε στο 9,6% έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ, ότι έσπασε το «φράγμα» του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

«Έσπασε το “φράγμα” του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα στο 9,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023, έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009. Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη, σημείωσε πως «τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό».

Ο υπουργός Εργασίας εκφράζει τέλος την πεποίθηση πως «η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας