Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒόλος: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Βόλος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Ο 50χρονος δράστης της δολοφονίας του 33χρονου κουνιάδου του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση διαφώνησαν Ανακριτής και Εισαγγελέας και για το θέμα θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο δράστης θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

O 50χρονος εμφανίστηκε στον ανακριτή, στα δικαστήρια του Βόλου το πρωί της Δευτέρας (15/1). Στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης βρέθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που μαζί με τον δικηγόρο Μιχάλη Βασιλικό έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του 50χρονου.

Πολυσέλιδο υπόμνημα κατέθεσαν οι δικηγόροι του 50χρονου 

Ο 50χρονος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου 45 λεπτά όπως αναφέρει το e-thessalia.gr όπου και κατατέθηκε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας ανέφερε «έχουμε αναλάβει πολύ δύσκολο έργο μαζί με τον κ. Βασιλικό, πρέπει να αναδείξουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις πραγματικές συνθήκες που προηγήθηκαν, τις συνθήκες που έλαβαν χώρα την ώρα που εκπυρσοκρότησε το όπλο, να αναδείξουμε την πραγματική προσωπικότητα του δράστη, να αναδείξουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι εγκληματίας κι αποφάσισε να πάρει τον Νόμο στα χέρια του, να δείξουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο δράμα σε μία οικογένεια που αν δεν είχε χάσει τη ζωή της η μητέρα των κοριτσιών και δεν έκανε αυτό τον γάμο ο 50χρονος τίποτα δε θα είχε συμβεί. Αυτό το κενό της μητέρας από τα στοιχεία που υπάρχουν. Εξετάστηκαν ως μάρτυρες η καθηγήτρια και η ψυχολόγος για το δράμα που τους είχε εκμυστηρευτεί το κορίτσι. Είναι δύσκολη υπόθεση.

Από πλευρά της ποινικής προσεγγίσεως είναι η πιο σοβαρή κατηγορία η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Απειλείται με ισόβια αλλά ο νομοθέτης έχει επιφυλάξει ως ελάχιστη ποινή τα 2 χρόνια. Ήμουν δικηγόρος του δύστυχους ανθρώπου που κάποιος του βίασε και σκότωσε το 12χρονο παιδί στο Άργος και σκότωσε τον δολοφόνο έξω από τα δικαστήρια ήταν 2,5χρόνια.

Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη ώστε αυτό το δράμα που υπάρχει με τρία κορίτσια με ανώτατες σπουδές με ένα κοριτσάκι στο οποίο ασελγούσε βάσει των αποδείξεων που έχουμε πρέπει να σεβαστούμε τη μνήμη του θύματος αλλά πρέπει να πούμε και την αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος ενώ έχει χάσει την πραγματική του μητέρα βρίσκεται στον κίνδυνο επειδή βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει να χάσει τον φυσικό του πατέρα. Είμαι πατέρας έχω παιδιά. 50 χρόνια δικηγορώ και είναι από τις στιγμές που νιώθω ευλογημένος όταν ο θείος και τα δύο κορίτσια με παρακάλεσαν κι είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουμε τους τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση.

Όταν παραδόθηκε αυθόρμητα στην Αστυνομία ακόμη και στην προανάκριση περιέγραψε με σαφήνεια όσα συνέβησαν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όταν μου τα είπε αυτά το κορίτσι και γνώριζα την επικίνδυνη προσωπικότητά του και ήταν τριπλάσιος από μένα πήρα το όπλο για παν ενδεχόμενο για να μου πει γιατί το έκανε και να το παραδώσω στην δικαιοσύνη. Δεν υπολόγιζε ότι θα πυροβολούσε. Όταν μιλούσαν κρατούσε απόσταση ο 50χρονος το θύμα έτρεχε προς το μέρος του τον χτύπησε με το κοντάκι έχασε την ψυχραιμία του πήγε να τον αφοπλίσει έγινε πάλη και εκπυρσοκρότησε το όπλο. Ο ισχυρός του 50χρονος αποδεικνύεται από την νεκροψία, Η πύλη εισόδου φαίνεται από το τραύμα ήταν εξ επαφής εκεί μπορεί να οικοδομήσει εκτός από τον εν βρασμώ ψυχής και μία συνθήκη οπλιζόμενης άμυνας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αθώωση”.

Όσον αφορά στη σύζυγο είπε: «Δεν έχω δει τι έχει πει ο οποιοσδήποτε. Δεν έχω δει δηλώσεις συζύγου. Δεν έχει ενδιαφέρον τι λέγεται στην τηλεόραση. Στην δικογραφία δεν υπάρχει κατάθεση. Εύχομαι να έχει αποδώσει την πραγματική προσωπικότητα του συζύγου της και να έχει καταλάβει πόσο δύσκολο είναι για έναν άνδρα που έχει τρία κοριτσάκια κι έχει χάσει την σύζυγό του. να βάλει άλλη γυναίκα στο σπίτι».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κούγια αναμένεται να γίνει ανάκτηση των φωτογραφιών, ενώ για το θύμα και όσα καταγγέλλονται σε βάρος του είπε: «Όταν είσαι διεστραμμένος είσαι ικανός για όλα και μένει να αποδειχθούν στη δικαιοσύνη»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας