Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΖ. Μακρή για "φροντιστήριο" βουλευτών ΝΔ: Αφού με καλέσανε θα πάω, αν...

Ζ. Μακρή για “φροντιστήριο” βουλευτών ΝΔ: Αφού με καλέσανε θα πάω, αν και ως νομικός έχω άποψη

Η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το "φροντιστήριο" των βουλευτών της ΝΔ

 

Η υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm τόνισε μεταξύ άλλων, με αφορμή το «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ:

«Αφού με καλέσανε θα πάω, παρότι εγώ ως νομικός έχω άποψη δηλαδή το φροντιστήριο ελάχιστα θα μου προσφέρει. Υποθέτω ότι ίσως παρερμηνευτεί η απουσία μου για αυτό θα πάω. Είπα δημόσια, πριν καν τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός, ότι όταν ανήκες σε μια ομάδα όπως είναι το κυβερνητικό σχήμα οφείλεις να συντάσσεσαι με τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται εκτός αν είναι κάτι το οποίο βαρύτατα πλήττει τη δική σου ηθική.

Σε ερώτηση για το αν συντάσσεται με το νομοσχέδιο, η κ. Μακρή είπε:

« Ναι, και όταν τοποθετήθηκε και ο Πρωθυπουργός εξήγησε και τις παραμέτρους δηλαδή ότι δεν θα επιτρέπεται παρένθετη μητέρα τότε ακόμη πιο εύκολη έγινε η δική μου θετική ψήφος.»

Με αφορμή τη μεγάλη έρευνα των Παραπολιτικών 90,1 για το
μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας των εκπαιδευτικών και των
φοιτητών, δήλωσε:

«Για τη στέγαση των εκπαιδευτικών υπάρχουν πάρα πολλοί δήμοι που πήραν πρωτοβουλία όπως ο δήμος Μυκόνου, ο δήμος Ύδρας οι οποίοι παλιά κτήρια που ανήκαν στους δήμους τα επισκεύασαν και τα έκαναν καταλύματα όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για γιατρούς.
Θυμάμαι ότι ήμουν στο υπ. Υγείας με τον κ. Γεωργιάδη είχαμε κάνει συμφωνίες με δήμους οι οποίοι έδιναν καταλύματα, υπάρχει και το πρόγραμμα της στέγης. Αυτές οι συμφωνίες σε κάποιο βαθμό τηρούνται, θέλω να πω ότι δεν παραγνωρίζω το πρόβλημα και την ανάγκη η οποία υπάρχει, να υπάρχει μια κεντρική κατεύθυνση και ρύθμιση, σας είπα κάποιες πρωτοβουλίες που έχει πάρει το κράτος αυτές όμως δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα…Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Ήδη 700 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί και διατίθενται για την
ανέγερση φοιτητικών εστιών σύγχρονων και καλών. Φοιτητικών εστιών που δεν θα τελούν υπό κατάληψη.  Στη Θεσσαλονίκη όχι, οπουδήποτε οι πρυτανικές αρχές μας ζήτησαν και μας υπέδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που δεν θα λύσει το πρόβλημα ούτε αυτή τη σχολική χρονιά ούτε την επόμενη. Ο ορίζοντας του προγράμματος είναι τάχιστος.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας