Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡαγδαία επιδείνωση για λίγες ώρες. Πού θα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες χιονιού...

Ραγδαία επιδείνωση για λίγες ώρες. Πού θα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες χιονιού στα αυτοκίνητα.

Νέα προειδοποίηση για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες, απηύθυνε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης

Νέα προειδοποίηση για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες, απηύθυνε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προς τους οδηγούς και όσους ταξιδέψουν οδικώς, καθώς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες χιονιού για κάθε ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, για τις εθνικές οδούς και τους δρόμους, ο μετεωρολόγος ανέφερε:

«Να υπάρχει μια ετοιμότητα από τη Λαμία και πιο βόρεια, όσοι κινηθούν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.»

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, θα χιονίσει δηλαδή πάλι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα βλέπουμε το χιόνι να στρώνεται και δίπλα στη θάλασσα, θα χιονίσει και σε μηδενικά υψόμετρα στον Έβρο, σε τελείως πεδινές περιοχές. Τα χιόνια θα φτάνουν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου.

Την Κυριακή θα φτάσουν τα χιόνια και μέχρι την Αττική, αλλά σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές (Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα) και προς τη Βοιωτία θα έχουμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Πρόσθεσε επίσης:

«Δεν αποκλείεται από τη Βοιωτία και πιο βόρεια, να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα όσοι κινηθούν κατά τη διάρκεια βραδινών και πρώτων πρωινών ωρών. Και παγετός και σε κάποιες περιπτώσεις χιονόστρωση, και στην Εγνατία. Περνάει γρήγορα αυτό το φαινόμενο, θα έχει μικρή διάρκεια, αλλά επειδή θα περάσει το βράδυ του Σαββάτου προς το πρωί της Κυριακής, και ήδη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν, είναι εύκολο να συνοδεύονται και από χιονοστρώσεις. Από Δευτέρα θα μας μείνει το τσουχτερό κρύο με πολύ δυνατό, ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα με τα φαινόμενα σιγά-σιγά να υποχωρούν.»

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «θα συναντήσουμε αύριο στη χώρα μας δύο εποχές. Θα έχουμε μια ραγδαία αλλαγή του καιρού. Κατεβαίνει η πολική αέρια μάζα και ο υδράργυρος από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Προς τη Δυτική Μακεδονία θα βλέπουμε αρνητικές τιμές κοντά στους -4 βαθμούς. Αντίθετα, 18 βαθμοί προς τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, 22 βαθμοί προς την Κρήτη, κοντά στους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. Θα έχουμε μία βίαιη σύγκρουση αυτών των δύο αερίων μαζών. Πολύ μεγάλες διαφορές και αυτό θα οδηγήσει και στις χιονοπτώσεις.»

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας