Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Παρακαλούσα το παιδί μου να είναι τραυματισμένο»: κατέθεσε συγκλονισμένη μητέρα θύματος των...

«Παρακαλούσα το παιδί μου να είναι τραυματισμένο»: κατέθεσε συγκλονισμένη μητέρα θύματος των Τεμπών

Η Μαρία Καρυστιάνου, πρόεδρος της Επιτροπής των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη συγκλόνισε με τα λόγια της, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή της Βουλής.

Συγκλόνισε με τα λόγια της, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, η Μαρία Καρυστιάνου, πρόεδρος της Επιτροπής των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να είναι το παιδί σου τραυματισμένο;» ρώτησε κατά τη διάρκεια της ομιλία της η κ. Καρυστιάνου, στη σημερινή συνεδρία της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Η μητέρα που έχασε την κόρη της στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ περιέγραψε δακρυσμένη την αγωνία των γονιών και των συγγενών των θυμάτων αλλά και την επώδυνη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων, λέγοντας: «Να μην συμβεί αυτό σε κανέναν από εσάς». Η ίδια υπογράμμισε πως αν και εμφανίστηκε μόνη της, στο πλευρό της βρίσκονται άλλες 57 οικογένειες και οι 180 τραυματίες.

«Θυμώνω με όσα άκουσα στην εξεταστική», είπε η κ. Καρυστιάνου και πρόσθεσε πως «κάποιοι είπαν ψέματα ενώπιον της Επιτροπής και κανονικά θα έπρεπε να τους περιμένει απ’ έξω από τη Βουλή ο εισαγγελέας. Έπρεπε να μπουν κάποιοι φυλακή από την πρώτη στιγμή και όχι να ψάχνουμε έναν χρόνο μετά τι έγινε», τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό πως την περισσότερο ώρα που κατέθετε η Μαρία Καρυστιάνου, οι βουλευτές της Επιτροπής άκουγαν με σκυμμένο το κεφάλι τη μαρτυρία, αλλά και το «κατηγορώ» της. Η ίδια ισχυρίστηκε πως κρίσιμα στοιχεία του δυστυχήματος παραποιήθηκαν και κάλεσε όλους τους υπεύθυνους για την τραγωδία να πουν για ποιον λόγο δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο λέγοντας: «Γιατί στο δικό μου μυαλό υπάρχει μόνο μια λέξη, η συγκάλυψη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας