Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Δεξιότητες του 21ου αιώνα και προσωπική ευημερία στην εκπαίδευση»

«Δεξιότητες του 21ου αιώνα και προσωπική ευημερία στην εκπαίδευση»

Η απόκτηση και καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα που καλούνται να αποκτήσουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχολικού περιβάλλοντος μάθησης, που διασφαλίζει ταυτόχρονα την ευεξία και ευημερία των μελών της κοινότητας, είναι το θέμα της επιμορφωτικής ημερίδας που διοργανώνει το νεοσυσταθέν Κέντρο Εκπαιδευτικής Αριστείας του Κολλεγίου Ανατόλια – «Kassandra Center for Educational Excellence».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, από τις 9:30 π.μ. έως τις 14:30 στις νέες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ανατόλια.

Η ανοιχτή και δωρεάν εκδήλωση απευθύνεται σε δασκάλους, καθηγητές, σχολικούς ψυχολόγους, φοιτητές Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ερευνητές και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σκοπός της είναι να αναδείξει τις πρόσφατα αυξημένες υποχρεώσεις του σύγχρονου εκπαιδευτικού, ο οποίος καλείται να υποστηρίξει την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών, όχι μόνο ως προς τη νοητική τους ανάπτυξη και την απόκτηση δεξιοτήτων 21ου αιώνα, αλλά και την κοινωνικό-συναισθηματική τους καλλιέργεια.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Andreas Schleicher, διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων, και ειδικός σύμβουλος για την Εκπαιδευτική Πολιτική του γενικού γραμματέα στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ/OECD).

Ο βραβευμένος Γερμανός φυσικός, μαθηματικός, στατιστικολόγος και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, είναι επικεφαλής του Διεθνούς Προγράμματος Αξιολόγησης Μαθητών PISA καθώς και άλλων μέσων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την εισαγωγή καινοτομιών στις εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρια για τους συμμετέχοντες στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Πρακτικές κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης στο σχολικό πλαίσιο.

• Εκπαιδευτική αξιοποίηση της Εικονικής και της Επαυξημένης πραγματικότητας.

• Καλλιεργώντας σύγχρονες δεξιότητες του 21ου αιώνα: Η προσέγγιση της Σχεδιαστικής Σκέψης.

• Green edu – Πράσινη Εκπαίδευση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ημερίδα και εγγραφή, εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας