Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕΟΤ: Νέα δρομολόγια και αυξημένες αεροπορικές αφίξεις από Ιρλανδία προς Ελλάδα

ΕΟΤ: Νέα δρομολόγια και αυξημένες αεροπορικές αφίξεις από Ιρλανδία προς Ελλάδα

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει η νέα χρονιά για τις αφίξεις από Ιρλανδία προς Ελλάδα, μετά την ισχυρή περσινή άνοδο(+33%), που σημείωσαν οι αεροπορικές αφίξεις από το Δουβλίνο (9μηνο 2023 έναντι 2022). Η ανοδική αυτή τάση αναμένεται αυξημένη και φέτος, καθώς προγραμματίζονται νέα αεροπορικά δρομολόγια προς Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο, ενώ τα μηνύματα της αγοράς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday World Show Dublin 2024 (26 – 28/01/2024)-ήταν περισσότερο από ενθαρρυντικά.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς για την Ιρλανδία, με μεγαλύτερο περίπτερο σε σχέση με το 2023, στοχευμένη προβολή της Ελλάδας και συνεκθέτες την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Ιρλανδό Υπουργό πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το ελληνικό περίπτερο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί η προβολή της χώρας στις φωτογραφικές αναρτήσεις στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο Ιρλανδός Υπουργός επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο και έλαβε πρόσκληση για να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιρλανδία, κ. Μαγδαληνή Νικολάου, ο Υπουργός Μεταφορών της Ιρλανδίας, κ. Jack Chambers και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ιρλανδία κ. Λούης Τηλεμάχου.

Tο ελληνικό stand σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα από επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και influencers, αλλά και από το ιρλανδικό κοινό. Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα έως τις 12:30, η έκθεση ήταν προσβάσιμη αποκλειστικά από επαγγελματίες του τουρισμού με σκοπό την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κοινού που αναζητούσε πληροφορίες για ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και οι Σποράδες (ως Mamma mia islands). Η πλειοψηφία του κοινού ήταν επαναλαμβανόμενοι ταξιδιώτες (repeaters) αλλά και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών σχεδίαζαν το πρώτο τους ταξίδι στην Ελλάδα και αναζητούσαν έμπνευση και κατευθύνσεις.

Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη είχε επαγγελματικές επαφές με σημαντικούς φορείς της Ιρλανδικής τουριστικής αγοράς, ενδεικτικά Aer Lingus, Travelzoo, Click & Go, την Πρόεδρο της Ένωσης Ιρλανδών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συνεργασίας με τον ΕΟΤ αλλά και νέους ενδιαφερόμενους όπως τον εκδότη του εξειδικευμένου Ιρλανδικού περιοδικού Irish Golfer και τον εξειδικευμένο για τουρισμό πολυτέλειας Τ/Ο Oroko Travel για άνοιγμα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα, στην ιρλανδική αγορά που διακρίνεται για τους τουρίστες υψηλής ταξιδιωτικής δαπάνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας