Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑποκαλύψεις από τα θύματα του youtuber Hayate - «Του έδιναν μέχρι και...

Αποκαλύψεις από τα θύματα του youtuber Hayate – «Του έδιναν μέχρι και 200 ευρώ για να μας χτυπάει»

Αποκαλύψεις για τις στιγμές που περνούσαν δίπλα στον γνωστό youtuber με το ψευδώνυμο Hayate (Αρχηγός), ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, έκαναν νεαροί που έπεφταν θύματα κακοποίησης.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους αλλά και από την έρευνα της ΕΛΑΣ που οδήγησε και στη σύλληψή του, ο Hayate είχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση και κέρδιζε χρήματα κακοποιώντας άτομα με ειδικές ανάγκες, σε live συνδέσεις.

«Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα παντού στο σώμα. Εχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο», δήλωσε ένα από τα θύματά του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι υπήρχαν άτομα που παρακολουθούσαν και έδιναν μεγάλα ποσά ζητώντας από τον Hayate να χτυπήσει τα ΑμεΑ.

«Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσει».

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, «ο κατηγορούμενος γνωστός με το ψευδώνυμο (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα που χρησιμοποιούσε στην πλατφόρμα) ή «Αρχηγός», κατά το χρονικό διάστημα από την 03-01- 2023 έως και την 06-02-2024, καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα την 00:15 ώρα της 06-02-2024 , ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας