Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟλοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, ζητώντας την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές ήταν 15.000.

Με σύνθημα «πτυχία με αξία, δουλειά με αξιοπρέπεια» το οποίο οι φοιτητές έγραψαν στον τοίχο του Υπ. Εργασίας, η πορεία με ιδιαίτερο παλμό κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Ένταση υπήρξε νωρίτερα μεταξύ φοιτητικών συλλόγων.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για 5η συνεχή εβδομάδα, πολλές σχολές της χώρας βρίσκονται ακόμα υπό κατάληψη ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εξετάσεις και με ψηφιακά μέσα. Οι μαθητές συμμετείχαν και αυτοί στο σημερινό συλλαλητήριο.

Αρνούνται, όπως λένε, να αποδεχθούν, όπως το ονομάζουν, το νομοσχέδιο της αδικίας, ενώ στο πλευρό των φοιτητών βρίσκεται η ΟΛΜΕ, δηλαδή η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΔΕΠ που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών πανεπιστημίου και ερευνητών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας