Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας, οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας, οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η ακριβής ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα αλλά η πιθανότερη ημέρα είναι η ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Η 15μελής Επιτροπή των αγροτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έστειλε πανελλαδικό μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως είχε γίνει και στην έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια μετά και από τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ επαναλαμβάνει πως ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι αγρότες υποστηρίζουν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι και σήμερα θα πάρουν καθοριστικές αποφάσεις, ενώ από χθες συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Σημειώνεται ότι μετά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν διαμορφωθεί δύο μέτωπα στα αγροτικά μπλόκα. Το ένα κάνει λόγο για πιο ήπιες κινητοποιήσεις με σταδιακή αποκλιμάκωση και το δεύτερο προτείνει πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Εξάλλου, οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνέλευση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την πρόταση αυτή καταθέτουν στη σημερινή πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, για το οποίο θα καταθέσουν πρόταση και οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας