Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτο Σύνταγμα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους - Στις 18:30 το...

Στο Σύνταγμα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους – Στις 18:30 το συλλαλητήριο

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο πρόκειται να γίνει στο Σύνταγμα στις 18:30. 

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο πρόκειται να γίνει στο Σύνταγμα στις 18:30.

Σύμφωνα με τους αγρότες θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα περισσότερα από 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα γιατί τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολλά όπως αναφέρουν. Η αύξηση του κόστους παραγωγής με την μεγάλη άνοδο των τιμών στα λιπάσματα αλλά και στις ζωοτροφές, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τα ακραία φαινόμενα αλλά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο είναι κάποια από τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Από όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας είναι οι αγρότες που έχουν έρθει στην Αθήνα. Οι πρώτοι ήταν από την Εύβοια οι οποίοι συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με τους Κρητικούς. Βέβαια, υπάρχουν και από άλλες περιοχές, όπως και τα 60 πούλμαν που έρχονται από Αλεξανδρούπολη.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη στη Λεωφόρο Αθηνών το δεύτερο κομβόι που έρχεται από τη Θεσσαλία.

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ο Κασσελάκης

Στα τρακτέρ που θα βρίσκονται στην Ομόνοια θα μεταβεί στις 17:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Γι’ αυτό και η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει με μία ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 19:00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους κλειστούς δρόμους

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την Αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης. «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών, αλλά πριν τις 16.30 διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Δεν πλήρωσαν τα διόδια – ποιος ο λόγος

Όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες που ήταν από τα μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας δεν πλήρωσαν διόδια κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση των παραχωρησιούχων των διοδίων, η κίνηση των αγροτών επί του αυτοκινητοδρόμου αποτελεί μία ειδική περίπτωση, αφού κατά κανόνα δεν επιτρέπεται η κίνηση των τρακτέρ επί αυτού του μέρους του οδικού δικτύου.

Κατά τους εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων, τα κομβόι των τρακτέρ κινήθηκαν συνοδεία αστυνομικών οχημάτων για λόγους ασφαλείας, οπότε δεν πλήρωσαν διόδια. Δεν είναι ωστόσο σίγουρο αν αυτή η «χασούρα» θα παραμείνει ως έχει.

Αυτό διότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το «δωρεάν» πέρασμα των τρακτέρ από τα διόδια αποτελεί ειδική περίπτωση, και το υπουργείο δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια επίσημη ενημέρωση. Συνακόλουθα, δεν γνωρίζουν αν το ίδιο το κράτος θα κληθεί να καταβάλλει το κόστος της διέλευσης των αγροτών εκ των υστέρων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας