Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝέος πραγματογνώμονας για την τραγωδία στα Τέμπη - Στο επίκεντρο η έκρηξη...

Νέος πραγματογνώμονας για την τραγωδία στα Τέμπη – Στο επίκεντρο η έκρηξη μετά τη σύγκρουση

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Σωτήρης Μπακαίμης αναμένεται να ορίσει νέο πραγματογνώμονα προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά» όσον αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Σωτήρης Μπακαίμης αναμένεται να ορίσει νέο πραγματογνώμονα προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά» όσον αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ εξετάζεται η αποστολή βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί να διερευνήσει ποιες ουσίες υπήρχαν και αν συνέβαλαν στην τραγωδία.

Η παραπάνω απόφαση του δικαστικού λειτουργού έρχεται κατόπιν των αντικρουόμενων συμπερασμάτων μεταξύ της πραγματογνωμοσύνης που έγινε με εντολή του ανακριτή κι εκείνης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από τους συγγενείς θυμάτων.

Επιπλέον, εξετάζεται από τον ανακριτή και το αίτημα που αφορά στην αποστολή βίντεο σε εργαστήριο της Αγγλίας, στα οποία είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων αλλά όπως διαπιστώθηκε σε αυτά έγινε επανεγγραφή με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα σημεία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

Πραγματογνώμονες οικογενειών για Τέμπη – «Αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης καύσιμης ύλης»

Σημειώνεται ότι οι πραγματογνώμονες των οικογενειών των θυμάτων παρέδωσαν σήμερα, σε έντυπη μορφή, το πόρισμά τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Κώστας Λακαφώσης, πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, μίλησε στον Τ/Σ Mega και σημείωσε ότι «στο πόρισμα, όπου έχει γίνει τεχνική αναφορά, αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης, καύσιμης ύλης».

«Ποια είναι αυτή η άγνωστη, καύσιμη ύλη δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε εμείς, και πρέπει η έρευνα να γίνει από την εισαγγελία, για να διαπιστωθεί τι και πώς βρέθηκε εκεί» συνέχισε ο κ. Λακαφώσης, προσθέτοντας πως πιθανότατα πρόκειται για ξυλόλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας