Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡούλα Πισπιρίγκου: Νέα παράταση στην προσωρινή κράτησή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα παράταση στην προσωρινή κράτησή της

Νέα παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη ένα εξάμηνο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση των ανθρωποκτονιών για τα δύο νεότερων παιδιά, Μαλένα και Ίριδα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία παρέπεμψε στο παραπεμπτικό βούλευμα και ειδικότερα, στην ιατροδικαστική γνωμάτευση όπου γίνεται λόγος για «αναπάντεχους, απροσδιόριστους θανάτους παρουσία μόνο της μητέρας».

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, «λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής εις βάρος της σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης της – ότι έδρασε με σκληρότητα και μεθοδευμένα- κρίνεται πως εφόσον αφέθηκε ελεύθερη μπορεί να διαπράξει ομοειδή αδικήματα. Για αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η προσωρινή κράτηση για ακόμα ένα εξάμηνο».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει δυνατότητα για διάπραξη ομοειδών αδικημάτων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει χάσει και τα τρία της παιδιά, ενώ αναφορά έγινε στις ιατρικές εκθέσεις άλλων επιστημόνων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έρχονται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η πρώτη γνωμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι εκδικάζεται η δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ συνεχίζεται σε άλλο δικαστήριο η δίκη της για την ανθρωποκτονίας της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας