Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΞεκινά η β' φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τη μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο...

Ξεκινά η β’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τη μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο των Φυλακών Κορυδαλλού

Υπεγράφη την Τρίτη 5/3/20204, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τον Υφυπουργό κ. Νικολακόπουλο, η απόφαση της έγκρισης πρόσκλησης συμμετοχής σε διάλογο και της διενέργειας του Β.Ι σταδίου της Β’ φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για τη μετεγκατάσταση των Φυλακών Κορυδαλλού

Υπεγράφη την Τρίτη 5/3/20204, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τον Υφυπουργό κ. Νικολακόπουλο, η απόφαση της έγκρισης πρόσκλησης συμμετοχής σε διάλογο και της διενέργειας του Β.Ι σταδίου της Β’ φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το έργο: «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ)», μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ), με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή, στο όνομα και για λογαριασμό του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, πρόκειται για μία πολλή σημαντική στιγμή, καθώς με την σημερινή υπογραφή της απόφασης, ξεκινάει το δεύτερο στάδιο της Β’ φάσης του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να πλησιάζει η τελική μέρα μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Καταστημάτων Κορυδαλλού, στον Ασπρόπυργο.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και ξεχωριστή τιμή, που επί των ημερών μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρούμε στην υπογραφή μίας τόσο σημαντικής απόφασης. Με το συγκεκριμένο, εμβληματικό έργο της μετεγκατάστασης του μεγαλύτερου Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Καταστημάτων της χώρας, του Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο και καθαρά αναπτυξιακό project, πάνω στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε θέσει ως πολιτική ηγεσία, για μία Σωφρονιστική Πολιτική, με έντονο ανθρωποκεντρικό πρόσημο και ακόμη πιο σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στα Σωφρονιστικά Καταστήματα. Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου έργου, είναι να πετύχουμε αφενός την αποσυμφόρηση και την διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών κράτησης, και αφετέρου την πολεοδομική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της περιοχής του Κορυδαλλού, καθώς ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού θα παραδοθεί στους κατοίκους, για χώρους άθλησης και αναψυχής. Συνεχίζουμε την μεθοδική δουλειά μέχρι τον τελικό στόχο, που είναι η μέρα έναρξης των εργασιών κατασκευής του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου», τόνισε ο κ. Υφυπουργός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας