Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝέος γύρος επεισοδίων στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Νέος γύρος επεισοδίων στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Λίγα λεπτά μετά τις τρεις και μισή διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο

Μετά τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με ρίψεις μολότωφ και χημικών και τις προσαγωγές άτομων από την ΕΛ.ΑΣ, λίγα λεπτά μετά τις τρεις και μισή διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν, ενώ σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές, από τις οποίες προέκυψαν τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι η πορεία έχει σπάσει σε πολλά κομμάτια, ενώ τα επεισόδια μικρής έκτασης συνεχίζονται.

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία»

Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων βρίσκεται από τις 12.00 σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στην διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο λαμβάνει χώρα εν όψει της αναμενόμενης αποψινής (08/03) ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας