Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα...

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχος ο 55χρονος Ηλίας Μίχος για βιασμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που κήρυξε, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ελένης Νικολού.

Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία, και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και αθώος για εμπορία ανήλικου.

Αντίθετα, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία.

Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση, ενώ ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Αναφορικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της Διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Παράλληλα, κρίθηκαν ένοχοι 16 κατηγορούμενοι που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Η αντίδραση της 12χρονης

Η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό», για την απόφαση της φρικιαστικής υπόθεσης των βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό του δικαστηρίου και την πρώτη αντίδραση της 12χρονης.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος, είπε πως ενημερώθηκε η 12χρονη ενώ βρισκόταν στο σχολείο και πως είναι πολύ χαρούμενη για την έκβαση των γεγονότων. Μάλιστα, σε κάθε εμφάνιση της η 12χρονη καθιστούσε σαφές πως η μητέρα της είναι αθώα και πως θέλει να τη δει.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας που συνεργαζεται με την κ. Ταραχοπούλου, τονίζοντας την ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Η μητερα της 12χρονης θα αποφυλακιστεί και θα επανενωθεί με την κόρη της», είπε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας