Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαρατομήθηκαν ακόμα 4 αστυνομικοί από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Καρατομήθηκαν ακόμα 4 αστυνομικοί από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Τέσσερις ακόμη αστυνομικοί καρατομήθηκαν από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου ακριβώς απέξω δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, καρατομήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ηχητικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας που προέρχεται από την κλήση του θύματος στην Άμεση Δράση, εστάλη αυτούσιο χθες από την Αστυνομία στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα από την πλεύρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι έχει απομακρυνθεί από τη θέση του ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου, που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα και να λέει ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», ενώ τελεί και υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Παράλληλα, αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων

Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό αποτελεί μέρος της δικογραφίας και η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες.

 

Σημειώνεται ότι γίνεται ενδελεχής έλεγχος όλων, ενδελεχώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο «100» και έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Ωστόσο, σάλο προκάλεσε η απάντηση του αστυνομικού στην 28χρονη Κυριακή, όταν κάλεσε την Άμεση Δράση και ζήτησε προστασία από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της λίγα δευτερόλεπτα πριν της αφαιρέσει τη ζωή με τόσο άγριο τρόπο.

Ο αστυνομικός μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο τρόπος που απάντησε στο θύμα της δολοφονίας υποστηρίζει ότι «δεν θυμάται να το είπε». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για τυχόν ευθύνες αστυνομικών, ο αξιωματικός της Άμεσης Δράσης φέρεται να δήλωσε ότι η κοπέλα είχε δώσει την εικόνα ότι ο κίνδυνος ήταν έξω από το σπίτι της και όχι εκεί που βρισκόταν, με αποτέλεσμα να πει κάτι τέτοιο εν τη ρύμη του λόγου.

Η 28χρονη Κυριακή, ενώ βρισκόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων έχοντας εισπράξει την άρνηση των αστυνομικών για το περιπολικό που ζήτησε να την πάει στο σπίτι της επειδή φοβόταν τον πρώην σύντροφό της, κάλεσε το 100 και ζήτησε από την Άμεση Δράση να στείλει ένα περιπολικό να την μεταφέρει στην οικία της, έξω από την οποία περίμενε ο 39χρονος, ο οποίος ωστόσο στην συνέχεια την βρήκε έξω από το τμήμα και την δολοφόνησε με 5 μαχαιριές.

Ο αστυνομικός που απάντησε την κλήση του 100, όταν η κοπέλα ζήτησε το περιπολικό της απάντησε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί» με τη φράση αυτή να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας