Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠροφυλακιστέος ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους – Ισχυρίζεται ότι δεν...

Προφυλακιστέος ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους – Ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι έγινε

Ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή αναλύει τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες

Μετά τη σύντομη απολογία του, ο 39χρονος κατηγορούμενος της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω των ισχυρισμών του περί ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, αναλύει τα ψυχιατρικά προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις φαρμακευτικές αγωγές που φέρεται να λαμβάνει.

Συγκεκριμένα, φέρεται να αναφέρει ότι έχει αποπειραθεί δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του και ότι από το 2013 έως το 2023 έχει νοσηλευθεί 7 φορές τόσο σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, όσο και δημόσιες δομές. Παράλληλα, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως παθαίνει ψυχωτικά επεισόδια, καθώς και ότι έχει διαγνωστεί για σοβαρές ψυχικές ασθένειες.

Μάλιστα ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να ενισχυθεί ο ισχυρισμός του περί ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού, πράγμα που ισοδυναμεί με ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Ο κατηγορούμενος για τις θανάσιμες μαχαιριές σε βάρος της πρώην συντρόφου του, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της άτυχης 28χρονης Κυριακής Γρίβας.

Την ώρα που συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν με θρήνο την 29χρονη Κυριακή στο κοιμητήριο, ο δολοφόνος της, θα επιχειρήσει να πείσει την δικαστική λειτουργό ότι το άγριο έγκλημα του έχει αφετηρία ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσέρχεται στην δικαστική λειτουργό με υπόμνημα στο οποίο φαίνεται να επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα με νοσηλείες στο παρελθόν. Η υπεράσπιση φέρεται διατεθειμένη να αιτηθεί από την ανακρίτρια την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 39χρονο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας