Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑπό το «δολοφονία» στη «γυναικοκτονία» και τα τραγικά περιστατικά

Από το «δολοφονία» στη «γυναικοκτονία» και τα τραγικά περιστατικά

Ένα φαινόμενο που μόνο νέο δεν είναι και πλέον κάθε τρεις και λίγο ακούμε για ένα νέο περιστατικό γυναικοκτονίας

«Νεκρή γυναίκα από τα χέρια του συζύγου της» ακούγαμε, μέχρι που έπεσε στο τραπέζι η «γυναικοκτονία». Ένα φαινόμενο που μόνο νέο δεν είναι και πλέον κάθε τρεις και λίγο ακούμε για ένα νέο περιστατικό που πάντα έχει ως θύμα μια γυναίκα που δεν κατάφερε να σωθεί, είτε γιατί ήταν πολύ αργά ή για κάποιον άλλο λόγο. 

Πέρα από την πιο πρόσφατη γυναικοκτονία, με θύμα την 28χρονη Κυριακή Γρίβα, η οποία μαχαιρώθηκε άπό τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ είχε πάει να ζητήσει βοήθεια, υπάρχουν και πολλές άλλες γυναίκες που δεν ζουν αυτή τη στιγμή λόγω ενός καταπιεστικού συντρόφου. 

Ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά 

Η υπόθεση του 2021 που σόκαρε το πανελλήνιο, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σκότωσε την σύζυγο του και μητέρα της τότε 11 μηνών κόρης του επειδή την ζήλευε και δεν άντεχε στην ιδέα ότι η καταπίεση που της ασκούσε, έκανε την 20χρονη να θέλει να φύγει. 

Ο 33χρονος Μπάμπης σκότωσε την 20χρονη και έστησε ολόκληρο σενάριο ταινίας για να την γλιτώσει, βγαίνοντας στην τηλεόραση, παριστάνοντας τον στεναχωρημένο χήρο που ζητάει δικαιοσύνη για τα άτομα που σκότωσαν τη γυναίκα του.

Ωστόσο, ο ίδιος προκάλεσε την μοίρα του όταν η εφαρμογή παρακολούθησης που ο ίδιος είχε εγκαταστήσει στο κινητό της 20χρονης για να την παρακολουθεί, σε συνδυασμό με το smartwatch της, έδειξαν την αλήθεια και τον έκαναν να πέσει θύμα του δικού του σκηνικού.  

Η πρώτη γυναικοκτονία της χρονιάς για το 2024

Η πρώτη γυναικοκτονία στη χώρα μας για το 2023 καταγράφηκε μόλις λίγες ημέρες από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όταν η 41χρονη Γεωργία, ενώ ήταν έγκυος βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα μπαούλο. 

Πίσω από την δολοφονία δεν κρυβόταν ένας, αλλά δύο… ο 39χρονος σύντροφος της που μαζί με τον 34χρονο φίλο του την μαχαίρωσαν και έπειτα αφού την πέταξαν σε ένα μπαούλο δήλωσαν την εξαφάνιση της. 

«Θέλαμε να πεθάνουμε μαζί»

Ήταν 22 Φεβρουαρίου όταν μια γυναίκα 57 ετών έχασε την ζωή της από τον ίδιο τον σύντροφο της, ο οποίος υποστήριξε ότι εκείνη έπασχε από καρκίνο και ήθελαν να πεθάνουν μαζί. 

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με κομμένες τις φλέβες της, ενώ ο δράστης έφερε επίσης τραύματα. Όμως, τα τραύματα της 57χρονης αποκαλύφθηκε ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από την ίδια και ο δράστης έμεινε ως κατηγορούμενος για τον θάνατο της. 

Νεκρή 83χρονη από τον 88χρονο σύζυγο της

Τον Ιούλιο του 2023 μια 84χρονη στη Χαλκίδα έπεσε νεκρή αφού την πυροβόλησε ο 88χρονος σύζυγός της, ο οποίος είπε πως δεν περνούσε καλά μαζί της. 

Ομολόγησε και από το σπίτι κατασχέθηκαν ένα δίκαννο, ένα φυσίγγιο, δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου και δύο ακόμα φυσίγγια.

Πέρα από όλα τα παραπάνω περιστατικά, δυστυχώς θα υπάρξουν και άλλα και γι΄αυτό οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν και να προστατεύονται απευθείας μετά από μια περίεργη συμπεριφορά που μπορεί να δεχτούν από τον σύντροφο τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας