Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕγκληματική οργάνωση με 158 μέλη εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρη Μάλλιο πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα τη σύλληψη 60 ατόμων

«Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.

«Για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη»

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομία επισήμανε πως για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

«Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας» υπογράμμισε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Νέες εξελίξεις δίνουν φως στον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη στις 27/12, με άνδρες της Ασφάλειας να προχωρούν σε συλλήψεις οπαδών μεγάλης ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του μετά από μάχη 20 ημερών, αφού νοσηλεύτηκε όταν δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.

Νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό και εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας